Så träffades vi

Vi träffades i januari 2002 på Biljard 9:an i Karlstad.

Andreas berättar:
IMG_6196
Jag var ofta där och spelade biljard under en period. Jag bodde då också i stan bara ett stenkast där i från. Jag fick snabbt upp ögonen för den snygga servitrisen med det underbara skrattet. Jag blev mer och mer regelbunden biljardspelare och gäst på Biljard 9:an och tyckte Lisa var supertrevlig mot mig men tänkte att det är hon väl mot alla gäster… En kväll när jag och Fredrik Färninger (Toastmaster) var där så berättade jag att; -Jag tycker den där servitrisen var så grymt trevlig och snygg. Lisas skratt hördes över hela stället och var lika fantastiskt varje gång. Fredrik berättade då att han också (på sitt dåvarande jobb) träffat en tjej (Helena) som var lika snygg! Efter en stunds samtal i detta ämne kom vi till insikten att det är synd att vi inte har en chans på sådana brudar… Det är ju liksom en annan liga. Dom var helt enkelt på tok för snygga för sådana som oss… Vad som hände senare samma månad var nästan overkligt. Jag hade spelat biljard och skulle sedan titta på hockey. Det hade blivit fullsatt på hela stället. Efter en kort stund på ”ståplats” så frågar Lisa: Vill du sitta här? Det hade blivit EN (1) stol ledig och den var bredvid henne! Jag satte mig… -OJ! vad har du gjort där? frågade Lisa omgående och pekade under mitt vänstra öga. -Det vet jag inte svarade jag (och tänkte att jag av misstag satt billjardkön under ögat och ”kritat” mig blå… Det kan inte vara sant). Det ser ut som du har ett ärr där. Jag var lättad över att jag inte var blåmålad men fick fram det mindre spännande svaret: Jag ser nog ut så… Hon pressade mig inte mer på mitt utseende. Tack för det! Som sagt, det är ju liksom en helt annan liga! Jag satt kvar på min stol och blev kissnödig som aldrig förr men det var liksom inte LÄGE att lämna platsen. Vi blev några stycken som satt och pratade och efter hockeyn var det någon som föreslog att vi skulle gå vidare till Valfrids. Vi hade en trevlig kväll och jag kände efteråt att det finns kanske en chans att vi ses igen. One in a million. But there is a chance! Jag forsatte att besöka billjarden som aldrig förr. Satt kvar till stängning mer eller mindre varje kväll och Lisa verkade stå ut med mig. Sedan gick det snabbt. Väldigt snabbt. Jag flyttade in hos Lisa efter bara någon månad på hennes 18 kvm med dusch i källaren. Det var fantastiskt! Och som ni vet, nu efter drygt 12 år tillsammans och 3 barn senare är jag säker på att vi ändå spelar i samma liga.

För övrigt kan jag också nämna att Fredrik Färninger är förlovad och har 2 barn med Helena som också spelade i den andra ligan. Man vet aldrig vad som kan hända i livet.

 Det gäller att ta tillvara på varje dag.

 

Lisa berättar:
IMG_6194
Tålamod har aldrig varit min grej (det vet de flesta som har känt mig en halv dag), så när jag fick syn på killen i den gröna, ”lite lätt” för stora mössan och de glittrande glada ögonen var inte ”ta det lungt” den första tanken jag tänkte. Snarare ta tjuren vid hornen, visa mitt intresse och sluta larva runt med jobbiga ”vänta 24 timmar innan man ringer” och sådana spelregler. Jag visste/trodde mig känna att han var intresserad, hans blick sa det i alla fall. Däremot visade det sig att mina raggningstakter skumpade ojämt med denna trygga, självsäkra, underbart livsnjutande kille som ville vara på den säkra sidan, att det här var någonting seriöst innan man gjorde någonting överilat. När jag flyttade mig närmare flyttade han sig längre bort, han bjöd in mig till tv-spelskväll med sina TJEJKOMPISAR! och det blev inget ”sova utan pyjamas” innan han fick det bekräftat ”Nej det var ingen lek”. Vi ville båda samma sak. Att vara tillsammans hela livet.

Exakt rätt stund, rätt känsla, rätt liv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s